Kulttuurikiihkoilua Kirjat, leffat & musiikki. Ilman niitä olisin tyytyväisempi kissaeläimenä.

Sinä päivänä Suomi jyrisi Viru Valge pullon takaa

Ministeri Arhinmäki sammui Sothsissa ja oli soosissa ja tämän johdosta hänen eroaan vaatii kansa, joka sivistyneesti vetää Virosta kannetut viinat tietenkin vain ruoan kanssa. Jos tässä maassa jostain mennään sekaisin niin se on päihdekeskustelusta. Ei tarvi ees itse päihteisiin koskea ja ollaan pihalla kuin tamponinnaru. Ja kaksinaismoralismi kukoistaa niin kauan kuin vain silmät auki pysyy. 2011 meinattiin kultaa voittanut jääkiakkomaajoukkue lynkata, koska esiintyivät humalassa ja kaikkien lapset saivat haitallisia vaikutteita oitis. Nyt kulttuuriministeri oli osaksi samojen jääkiekkoilijoiden juhlissa ja tietojen mukaan tuli kannetuksi hotelliin huilaamaan. Nyt ei kukaan ole huolissaan lasten tai nuorten tapainturmeluksesta, nyt ollaan huolissaan ministeritason käytöstavoista.

Anteeksi nyt vaan, mutta missä maailmassa tässä eletään, jos on tarpeen känniääliölle vaatia eroa, mutta valtion rahaa kavereille jakavat tai sisäministerinä omaatuntoa lain edelle nostavat on olankohautuksella kuitattuja urpoja. Käsittääkseni ihan oikeissakin töissä ihmisten juomiseen pyritään puuttumaan muilla keinoin kuin välittömällä erottamisella. Tässä maassa oikeasti ei löydy kovin montaa sellaista kirjoittajaa, joka pystyisi pokka naamalla arvostelemaan kenenkään juomista. Ja ne jotka arvostelee toisten juomista, on yleensä sellaisia tyyppejä, joita ei juuri tästä syystä kukaan tahdo mukaan minkään sortin rientoihin.

Itse elin lapsuuttani 80-luvulla, jolloin kansanmies kietaisi kaiken ilmaisen viinan, mitä eteen kannettiin ja silloin muuten niitä ministereitä kannettiin. No ajat toki siitä muuttuneet ja totta on, ettei se nyt ole oikein ministerin arvolle sopivaa nykästä sellaset päähineet, ettei istuma-asento enää oikein ota luonnistuakseen. Ja alkoholipolitiikkahan meillä on jo saanut sellaisen Eurooppalaisen silauksen 80-luvun jälkeen, että kansanmiehellä ei vieläkään ole varaa dokata valtion viinaa, jos sen ostaa Suomen maasta, mutta Viron valtio ei ole ollut ollenkaan niin kaukana kuin kolmekymmentä vuotta sitten. Sieltä vuositasolla kai alkoholia kannetaan maahan sellaisella kädellä, ettei sitä oikein uskalla THL:n kaverikaan arvailla ja silti kaikki päihteisiin keskittyvä puhuminen tässä maassa on vain taivastelua ja jonkun toisen juomisen kyttäämistä. Pääasiassa kuitenkin kyttäämistä ja umpihullujen sääntöjen keksimistä ja kyttäämistä. Niin että eurooppalaisuus juomatavoissa kaiketi on sitten kaikensorttista paheksumista ja niuhottamista.

Ja jos nyt ihan pakko on lähteä arvostelemaan Arhinmäen käytöstä, niin kansanedustaja monilta osin on sen kansan näköinen. Projisoidaan vaan jatkossakin kaikki alkoholiin liittyvät ongelmat kännissä esiintyviin urheilijoihin, artisteihin tai poliitikoihin, niin voidaan siinä sivussa unohtaa se, että melkoinen määrä poliisin ja pelastustoimen tehtävistä liittyy siihen juomiseen, joka on niin helppo unohtaa. Ja toisekseen Arhinmäki on ainoa koko revohkasta, joka on tähän mennessä mennyt virheensä myöntämään.

Jos ei meillä jumalauta muita ongelmia ole kuin kulttuuriministerin sammuminen, niin ehdotan maljaa sille ja toimissaan onnistuneelle valtiovallalle. Otettaiskos vaikka ennaltaehkäisevän päihde- ja mielenterveystyön kunniaksi?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

Tämän blogin suosituimmat